Yapay Zeka Uzmanı Olmak İster misiniz?

Yapay zeka kursu

Ücretsiz yapay zeka kursu için hazır mısınız? 1 Milyon İstihdam Projesi, geleceğin önemli meslek dallarından biri olan yapay zeka uzmanlığı için 6 aylık yoğun bir eğitim, uygulama, staj ve istihdam fırsatı sunuyor. (1)

Bu proje sayesinde yapay zeka alanında uzmanlaşmak isteyenler, yüz yüze eğitimlerle donanım kazanacak, gerçek dünya projelerinde deneyim elde edecek ve sonunda istihdam edilmek için önemli bir adım atacaklar.

Ahmet Çalık Vakfı’nın sponsorluğunda ve Türkiye Bilişim Derneği’nin koordinasyonuyla düzenlenecek olan eğitim programı, ilk aşamada 140 katılımcıyı ağırlayacaktır. Eğitimler, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. (2,3)

Yapay Zeka Kursu Kimlere Yönelik?

Bu eğitimden yararlanabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve herhangi bir adli sicil kaydınızın olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda 18 ile 30 yaş arasında olmanız gerekmektedir. Bu koşullar, eğitim programının katılımcılarını belirlemek için önemli birer kriter olarak kullanılmaktadır.

1 Milyon İstihdam Projesi’ne başvuruda bulunmak için, projenin uygulama sayfasına kayıtlı olmanız ve özgeçmişinizin en az %90’ını doldurmuş olmanız gerekmektedir. 1 Milyon İstihdam projesi sayfasına aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/

SGK Kayıtlarına göre adayların işsiz olması gerekmektedir.

Yapay zeka kursuna başvuracak adayların en az lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca, mezun olunan bölümün bilişim, mühendislik veya fen-edebiyat gibi ilgili bir bölümden olması tercih edilmektedir.

Bununla birlikte, adayların temel düzeyde yazılım bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, daha önce 1 Milyon İstihdam Projesi eğitimleri arasında bulunan “Bilgi Teknolojilerine Giriş” ve “Temel Veri Bilimi” eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bu eğitimlerle ilgili daha fazla detayı aşağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz:

Eğitim sürecinde İstanbul’da ikamet etmeniz gerekmektedir. Çünkü eğitimler İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yüz yüze teorik ve pratik şekilde gerçekleştirilecektir. Bu sayede katılımcılar, uzmanlarla etkileşimde bulunarak daha verimli bir eğitim deneyimi yaşayabileceklerdir.

Gelir durumu: Ne alaka diyebilirsiniz? Gelir durumu düşük olan ve yüreğimizi yakan 12 Şubat depremlerinde zarar gören insanlara öncelik verilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Bilişim Derneği, Ahmet Çalık Vakfı, Çalık Grup Şirketleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi kurumlarının yönetici ve personelinin birinci dereceden yakınları, programa başvuramazlar.

Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

Yapay zeka uzmanı kursu için kayıt tarihleri 9 Ağustos 2023 ile 27 Ağustos 2023 olarak belirlenmiştir. Kayıtlar, 1 Milyon İstihdam Projesi resmi sayfası olan https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ üzerinden gerçekleştirilecektir.

  • Başvurusu kabul edilen adaylara sınav uygulanması. 1-9 Eylül 2023
  • İstanbul’da mülakatların yüz yüze gerçekleştirilmesi: 11-15 Eylül 2023
  • Başvuru sonuçlarının açıklanması: 18 Eylül 2023

Eğitimler Ne Zaman Başlayacak?

Yukarıda kayıt, sınav ve mülakat tarihlerine dikkatlice yer verdik. Bu aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar için yapay zeka kursu eğitimleri 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve staj programıyla birlikte 2024 Güz dönemine kadar sürecektir.

1 Milyon İstihdam Projemiz kapsamında Türkiye Bilişim Derneği Koordinasyonunda Ahmet Çalık Vakfı destekleriyle İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleşecek Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı başvurunuzu bu sayfadan yapabilirsiniz.

REFERANSLAR

  1. PİRİM, A. G. H. (2006). Yapay zeka. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi1(1), 81-93.
  2. ÇİZMECİOĞLU, S., Esra, B. O. Z., & ÇALIK, A. (2023). Vakıf Üniversitelerinin Akademik Performans Analizi İçin Yeni Bir Bütünleşik ÇKKV Çerçevesi. International Journal of Engineering Research and Development15(1), 24-39.
  3. Bozkurt, A. (2009). Bilişimin Gelişmesine 38 Yıldır Katkı Veren Sivil Toplum Kuruluşu: Türkiye Bilişim Derneği. Türk Kütüphaneciliği23(4), 902-906.