KOMEK 2022-2023 (güz dönemi) kurs kayıtları 20 Eylül’de başlıyor. Kayıtların başlamasına kısa bir süre kala, kurslarda eğitimci olarak görev yapmak isteyen usta öğretici ve uzman alımları da başladı. 1 Ağustos 2022 tarihinde başlayan KOMEK usta öğretici başvuruları 31 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecektir.

KOMEK Usta Öğretici Başvurusu Nereden Yapılır?
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde eğitim veren KOMEK, usta öğretici alımlarında da Halk eğitim merkezleri ile işbirliği yapmaktadır. Bu nedenle, komek usta öğretici başvurularını e-Yaygın sistemi üzerinden yapmanız gerekir.
Selçuklu halk eğitim merkezi tarafından hazırlanan örnek bir başvuru sayfasını aşağıda yer alan linkten inceleyebilirsiniz. https://selcukluhem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/42/01/214326/dosyalar/2021_07/28084024_ornek.pdf
e-Yaygın Sistemine Giriş Yapınız
Halk eğitim merkezleri ya da Komek’te usta öğretici olarak görev yapabilmek için başvurunuzu e-Yaygın sistemi üzerinden yapmanız gerekir. https://e-yaygin.meb.gov.tr Tıklayarak, E-Devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekir.
Giriş yaptığınızda menüden başvurular + başvurular seçeneğine tıklayınız. Sonrasında açılan seçeneklerden ise Usta Öğretici Başvurusu menüsüne tıklayınız.
Mezuniyet Belgesi: Başvurunun ilk aşamasında mezuniyet durumunuz ile ilgili olarak sizden istenen belgeri girmeniz gerekir. Mezuniyet türü seçeneklerine baktığınızda ilkokul’da doktoroya kadar seçeneklerin olduğunu görebilirsiniz. Usta öğretici olabilmek için ille de üniversite mezunu olmak gerekmediğini böylece anlamış oluyoruz.
Usta Öğretici Nedir? Nasıl Olunur? Gibi soruların cevabını aşağıda yer alan yazıdan görebilirsiniz. https://www.ismekkurs.com/usta-ogretici/
Mesleki Kurs Bitirme Belgesi: Mezuniyet belgesinin ardından varsa kurs bitirme belgesi kısmına ustalık belgesi ve 4. seviye kurs bitirme belgesi yanı sıra 4. seviye mesleki yeterlilik belgeniz varsa bu aşamadan yükleyebilirsiniz.
İş Deneyimi Bilgileri: Usta öğretici alımında, adayların mezuniyet türü yanı sıra iş deneyimlerine göre puanlama yapılmaktadır. Kamu kurumlarında görev yaptığınız süre bounca ek puan alırsınız. Daha önce görev yaptığınız süreleri (maksimum 3600) gün olacak şekilde belirtmelisiniz.
Diğer Belgeler: Bu kısımda ise usta öğreticilik, antrenörlük ve icazet belgeniz (hafızlık vb.) belgeniz varsa bu aşamadan yüklemeniz gerekir.
Kurum ve Kurs Seçimi: Komek usta öğretici başvurusu yapacaklar için burası en önemli aşamadır. Kurs seçimi kısmından alanında uzman olduğunuz ya da usta öğreticilik belgesine sahip olduğunuz alanda başvuru yapmalısınız.
Kurum seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Komek gibi bir kurum göremeyeceksiniz. Konya’nın hangi ilçesinde görev yapmak istiyorsanız, örnek: Selçuklu ilçesinde görev yapmak istiyorsanız, Selçuklu hal eğitim merkezini seçmelisiniz. Örnek: Beyşehir’de görev yapmak isteyenler için Beyşehir halk eğitim merkezi olarak başvuru yapmalısınız. Başvuru yaptığınız kurum sizi bu konuda bilgilendirecek ve yönlendirme yapacaktır.
Başvurularla ilgili işlemler Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek ve başvurusu kabul edilen adaylar bilgilendirilecektir. NOT: Komek usta öğretici alımları sınırlı süre içindir. Sonraki eğitim öğretim döneminde belki tekrardan başvuru yapmanız gerekebilir.
KOMEK Nedir?
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak 2004 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlk zamanlar, Konya il merkezinde hizmet veren KOMEK 2014 yılından itibaren tüm ilçelerde hizmet vermeye başlamıştır. İlk etapta 16 yaş ve üzeri yetişkinlere hizmet veren KOMEK, şimdi çocuklar içinde “Genç Komek” adıyla hizmet vermektedir.
Pandemi sürecinde, yüzyüze eğitimlere ara verilmesi ile birlikte KUZEM adını verdiği KOMEK uzaktan eğitim uygulamasına başlandı. Türkiye ve Dünyanın her yerinden KOMEK uzaktan eğitim ile çocuklar ve yetişkinler için eğitim imkanı sağlanmaktadır.