KOMEK Yaz Kursları 2019 Kayıtları Başladı

Konya’da ücretsiz meslek edindirme kursları denince ilk karşımıza çıkan KOMEK oluyor. Açılımı Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olan KOMEK 15 yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Birkaç yıl öncesine kadar sadece Konya il merkezinde yaşayanların yararlandığı Komek kursları şuan için Konya’nın 31 ilçesinde yaklaşık 2,5 milyon insana hizmet vermektedir. Kurslardan 16 yaş üzeri yetişkinler yararlanabildiği gibi Genç Komek şubelerinde ise çocuk ve gençler içinde eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.

Konya Komek Kursları
Konya’nın ücretsiz kursları sizi bekliyor.

Komek Kayıt Tarihleri

KOMEK kayıtları her yıl 3 farklı mevsimde ve belirlenen tarih aralığında yapılmaktadır. Bunlar güz dönemi, bahar dönemi ve yaz dönemi olarak ayrılmaktadır. Komek 2018-2019 eğitim öğretim döneminde güz ve bahar dönemi kayıtları geride kalmış olup yaz dönemi başvuruları ise 22 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 2 Haziran tarihine kadar (12 gün) devam edecek olan kurs kayıtları İnternet üzerinden çevrimiçi ve kurs merkezlerinden onaylatma şeklinde 2 aşamalı olarak yapılacaktır.

Komek yaz dönemi kursları sadece bazı şubelerde uygulanacak: Yetişkinler için yaz dönemi kursları sınırlı imkan sağlamaktadır. Bunun nedeni 7-16 yaş arası çocuklar ve gençlere yaz aylarında eğitim verecek olan KOMEK yaz okulunun başlayacak olması ile alakalıdır. Bu nedenle yetişkinler için yaz kursları sadece aşağıda isimleri yer alan kurs merkezlerinde uygulanacaktır.

Alaaddin, Araplar, Ali Gav, Alakova, Beyhekim, Karakulak, Kılıçarslan, Sancak, Dağdere ve Ecdat Bahçesi kurs merkezlerinde yapılacaktır.

Kaynak: http://komek.org.tr/haberdetay.php?haberID=519

Eğitimler 15 Haziran’da Başlıyor: Kayıtların tamamlanması ile birlikte hafta sonu grupları 15 Haziran, hafta içi grupları ise 17 Haziran’da eğitime başlayacaktır. Eğitimler toplamda 15 hafta sürecek olup, 29 Eylül’de tamamlanacaktır.

Komek Kayıtları Nasıl Yapılır?

Belirlenen kayıt tarihlerinde komek.org.tr adresinden ilk olarak çevrimiçi başvuru yapıyoruz. Sonrasında ise başvuru yaptığımız KOMEK kurs merkezine yanınızda el kart ile giderek başvuruyu onaylatmak gerekir. Belirlenen süre içerisinde kurs merkezine gitmemeniz halinde başvurunuz iptal edilir.

El Kart Nedir? Komek Kurslarında Neden İstenir?

Konya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan el kart ücret ödemek için kullanılmaktadır. İstanbul’da kullanılan İstanbul Kart (Akbil) benzeri bir karttır. El kart KOMEK kursları tarafından neden istenir? Sorusunun cevabı, kursiyerlerin eğitime katılım durumunu takip etmek içindir. Daha doğru bir tabirle kursiyerlerin devamsızlığı takip edilmektedir. Kursiyer eğitime geldiğinde kartını okutarak giriş yapmaktadır. Bu işlemde kartınızdan herhangi bir ücret düşülmez.

Komek Kurs Merkezleri

Konya’da komek kurs merkezlerinin sayısı her geçen gün artıyor. 2014 Yılına kadar sadece Konya il merkezinde hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kursları 2014 sonrasında tüm ilçelerde yer alma kararı almıştır. Bu kapsamda şuan Komek kursları ve kısa adı ASEM olan (Aile Sanat ve Eğitim Merkezi) sayısı 68’e yükselmiştir. Şuan Konya’nın tüm ilçelerinde KOMEK kursları yer almaktadır. Bazı ilçelerde aile sanat ve eğitim merkezleri de yer almaktadır. Aşağıda yer alan görselde KOMEK kurslarının listesi ve iletişim bilgilerini görebilirsiniz.

Komek Kurs merkezleri

KOMEK Branşları Her Yıl Artıyor

Konya genelinde hızla artan kus merkezi sayısı gibi eğitimi verilen branşların sayısı da her dönem artmaktadır. Komek resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamaya göre şuan 52 alanda 403 farklı eğitim seçeneği bulunuyor. Komek branş listesine göz atmak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://komek.org.tr/alanlar.php?lng=tr Şimdi dilerseniz bu dönem ilk defa eğitimi verilecek olan branşlara göz atalım.

SPSS ile Veri Analizi, İngilizce Konuşma Kulübü, Danışma Görevlisi, Liderlik Eğitimi, Dekoratif Ev Aksesuarları, Okul Taşıtları Rehber Personeli Eğitimi, Özel Yetenek Sınavı ile Kabulü Yapılacak İleri Resim Kursu, Topluluk Önünde Konuşma, Geliştirme ve Uyum Eğitimi, İşitme Engelliler için F Klavye, Kukla Yapımı, Taş Bebek Yapımı, Cam Şişe İçi Süsleme, Özel Gün ve Davetiye Tasarımı, Sıfır Atık Dönüşümü, Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri, Bendir Eğitimi, Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği, Teraryum Yapımı, Alışkanlık ve Eğitim Sorumluluğu, İnsan Kaynakları Geliştirme, Klasik Danslar, Yüksek Verimli Tavuk Yetiştiriciliği, Tashih-i Hurûf, Sebze Fidesi Üretimi, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kaynakçı Eğitimi, Koyun Yetiştiriciliği, Çocukla İletişim, Çocuklarda Uyum Problemi, Kanaviçe, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Kültür Solucanı Yetiştiriciliği ve Vermikompost, Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi, Beyaz Peynir Üretimi, Bitki Zararlıları ile Mücadele ve Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları.

Kaynak: http://www.komek.org.tr/haberdetay.php?haberID=507

Komek Usta Öğretici Arıyor

Komek kursları öğretmen ve usta öğreticilerde içinde imkan sağlıyor. Hızla artan branş ve kurs merkezi sayısına göre yeni usta öğreticilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda Komek resmi İnternet sitesinde çevrimiçi başvuru sayfası açılmıştır. Komek’te usta öğretici olmak isteyenler aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak başvuru yapabilirler.
http://www.komek.org.tr/ogretmenbasvuruyeni.php

Komek usta öğretici alımları ihtiyaç halinde yapılmaktadır. Başvuru yapmanız hemen dönüş yapılacağı ve görev verileceği anlamına gelmez. Bu detaya özellikle dikkat etmelisiniz. İhtiyaç halinde o alanda başvuru yapan adaylar sınava davet edilerek önce yazılı ve uygulama sınavları yapılmaktadır. Sınavda başarılı olan adaylar mülakata çağrılarak görev teklifi yapılmaktadır. Yaptığınız usta öğretici başvurusu 2 yıl sistemde kayıtlı olup, bu süre içerisinde ihtiyaç olması halinde size telefon ve E-posta ile ulaşılmaktadır. 2 Yıl boyunca çağrılmayan adayların başvurusu silinmektedir. Dilerseniz yeniden usta öğretici başvurusu yapabilirsiniz.

Komek Kursları Ücretli mi?

Komek spor ve yüzme kursları dışında kalan tüm eğitimler ücretsizdir. Tabii ki şu detayı da aktarmak gerekir. Yaz aylarında çocukların ve gençlerin vazgeçilmezi haline gelen Genç komek yaz okulu kursları da sembolik bir ücret talep etmektedir.

MEB Onaylı Komek Sertifikası

Branşların büyük bir bölümü modüler eğitim olması nedeniyle kursu başarı ile tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verilmektedir. Bu sertifika sizin kamu kurumları ve özel sektörde elinizi bir hayli güçlendirecektir.

Genç Komek Yaz Okulu İle Tanıştınız mı?

Yazının geride kalan kısmı hep 16 yaş üzeri yetişkinlere yönelik eğitimleri içeriyordu. Şimdi ise Konya’da yaşayan çocuklar ve gençlerimizin heyecanla beklediği Genç Komek yaz okulundan bahsedeceğiz. Bu yıl 5. gerçekleşecek olan genç Komek yaz okulu 7-16 yaş arası çocuklar ve gençler için yaz tatilini keyfe dönüştürüyor.

Genç Komek yaz okulu kayıtları bu yıl 10 Haziran’da başlayacak olup, 21 Haziran’a kadar devam edecektir. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 7-16 yaş arası çocuklar ve gençler yararlanabilecektir. Genç Komek yaz okulu kursları ile ilgili detaylara sitemizde yer alan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Komek’ten Çocuklu Annelere Çocuk Bakım Desteği

Konya’da çocuklu anneler kurslara özgürce katılabiliyor. Çünkü Konya Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kursları annelere ücretsiz eğitim verirken 3-6 yaş grubu çocuklarına da bakım desteği vermektedir. Bu bilgiye Komek resmi İnternet sitesi sık sorulan sorular sayfasında yer verilmiştir. Katılmak istediğiniz şubede çocuk bakım desteği olup, olmadığını mutlaka sormalısınız.

Komek Akademi Geliyor

2004 Yılından beri meslek edindirme kursları ile binlerce kişiye meslek kazandıran KOMEK akademi ile hedefi yükseltiyor. İleri seviye eğitimlerin planlandığı Komek akademi için çalışmalar başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay katıldığı toplantı ile yeni döneme yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu konuda gelişme oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir